top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Rakastan itseäni, voin rakastaa sinua


Olet varmasti kuullut tai lukenut lauseen, että toista voi rakastaa vain, jos rakastaa itseään. Itse uskon, että niin paljon voimme rakastaa toista, kuin rakastamme itseämme. Jos pidät itseäsi arvottomana, niin silloin viestität toisellekin, että et ansaitse enempää. Me jokainen kaipaamme elämäämme rakkautta, hyväksyntää, tukea, kannustusta ja toisen ihmisen läheisyyttä. Kukin tietenkin omalla tavallamme.

Suuri kysymys onkin, että olemmeko myös valmis vastaanottamaan sen kaiken hyvän, mistä haaveilemme? Rakastatko ja hyväksytkö itsesi, että annat toisenkin rakastaa ja hyväksyä sinut, juuri sellaisena kuin olet? Otatko vastaan tukea ja kannustusta? Tiedostatko tarpeesi ja osaatko kertoa niistä?

Miten kohtelet itseäsi, siten kohtelet myös muita. Tämä on itselleni yksi pysäyttävimmistä lauseista, minkä olen lähivuosina kuullut. Vaikka itsetuntemus on ollut intohimoni vuosikaudet, niin tämä lause sai minut vielä enemmän keskittymään itseni rakastamiseen.

Kasvun kohta tuleekin siinä, että kysyy itseltään kysymyksen "kohtelenko itseäni siten, kuin tahtoisin muiden kohtelevan itseäni?" Jos koet, että sinua kohdellaan huonosti, tarkista miten kohtelet itse itseäsi.

Jos tahdot olla aito, rakastava ja luotettava puoliso, ole sitä ensin itsellesi. Rehellisyys itselleen voi tuntua ensin vaikealta, mutta se helpottuu, mitä enemmän sitä harjoittelee. Rehellisyyden ja totuuden tuntee omassa kehossaan, totuus tuntuu rauhalta, neutraalilta, energisemmältä, kun valhe tuntuu siltä, kuin tuntisi itsensä pienemmäksi ja oma energia vähenisi.

Vastuu omasta parisuhteestasi on sinulla. Se, millainen puoliso tahdot olla ja millaisen suhteen haluat, on sinun käsissäsi. Jos olet kipuillut menneisyydessäsi, matkallasi voi toimia myös kehittämäni Oikea Parisuhde-valmennus, joka avaa sinulle aivan uudenlaisen ja mielenkiintoisen matkan kohti unelmien parisuhdetta. Valmennus on suunnattu vain naisille.

Olet voinut menneisyydessäsi tulla kohdelluksi mitä ikävimmillä tavoilla, kerännyt itsellesi valtavan tunnetaakan miellyttämisellä ja arvostelun kohteeksi joutumisella. Jos pysähdyt katsomaan menneisyytesi aikajanaa, tunnistatko sieltä yhtäläisyyksiä, miten olet vetänyt puoleesi kumppaneita, jotka sillä hetkellä ovat kuvastaneet sitä, miten olet siinä elämäntilanteessa kohdellut itseäsi? Itse allekirjoitan tämän täysin.

Se, mihin huomiosi kohdistuu, voimistuu. Jos ajattelet itsestäsi ikäviä asioita, elämä haluaa vahvistaa ajatuksesi olevan totta, koska sitähän sinä tilasit. Nyt en tarkoita "positiivisuulaastaria", jolla peitotaan syvät haavat ja uskomukset, vaan niiden äärelle pysähtymistä, hengittämistä ja läsnäoloa itselle.

Mitä enemmän tunnistat sisäisen palon elää onnellista, rakkaudentäyteistä elämää, syventää rakkauttasi myös parisuhteessa, kerron hyviä uutisia. Sinulla on kaikki mahdollisuudet juuri sellaiseen elämään, kuin olet aina tahtonutkin!

Lue lisää valmennuksesta täältä: https://www.oikeanainen.fi/oikeaparisuhde

Rakkaudella,

Sonja

bottom of page