• Oikea Nainen / Sonja

Anna miehelle tilaa olla mies


Valmennan naisia löytämään ja tunnistamaan itselleen Oikean suhteen, oikean miehen kanssa ja haluan nyt pitää pienen puolustuspuheen miesten puolesta.

Hyvin usein kohtaan uskomuksia, ajatuksia ja yleistyksiä siitä, millaisia kaikki miehet ovat.

Miehet ovat putkiaivoja, tunteettomia, itsekeskeisiä, haluavat vain seksiä, pelkäävät läheisyyttä, keskittyvät vain tavoitteisiin ja järjellisiin asioihin, jne..

Ja kyllä, itsekin tunnustan välillä muutaman sekunnin ajan ajattelevani näin. Totuus on hyvin yksinkertainen, me vain olemme naisena ja miehenä erilaisia. Samanlaisia meistä ei tule, koska se olisi täysin luonnotonta. Vaikka välillä itsekin kompastelen tämän erilaisuuden kanssa, niin silti se on äärettömän mielenkiintoista ja kunnioitusta herättävää.

Annetaan miesten siis olla miehiä. Meillä naisilla on tarpeeksi tehtävää

omalla puolellamme, että osaamme olla naisia.

Kuulen usein, miten nainen on turhautunut, kun kaikki ei mennytkään ihan niin kuin oli haaveillut. Suhde, joka alkoi rakkaudenhuumasta, katosi jonnekin. Mies, johon rakastui, näyttää mahdollisesti ulkoisesti samalta, mutta ei tunnista enää unelmiensa puolisoksi. Mitä tapahtui?

Vaikka miten nainen pyrkii tekemään asioita miehensä, suhteen ja perheen eteen, niin se tuntuu vain kuluttavan voimia. -Olisiko siinä silloin jotain huomioitavaa?

Naisille on suurimmassa osin annettu malli palvelevasta, hoivaavasta ja tunteellisesta naiseudesta, ehkä jopa draamantäyteisestä tunnemaailmasta. Hyvin monelle lapsuudesta saatu malli ei tunnu omalta, joten on halunnut tehdä asiat täysin eri tavalla.

Monet meistä ovat kääntäneet tämän mallin ylösalaisin. Joko sen on kääntänyt kokonaan, jolloin käytös on ylimielistä, minä ensin, minulle kaikki, sitten vasta muut. Tai osittain, jolloin esimerkiksi naisesta on voinut tulla ylivahva, ylivastuullinen, kontrolloiva, tunteeton ja vain järjen kautta toimiva.

PYSYTKÖ OMALLA PUOLELLASI -OLEMALLA NAINEN?

Jos menet mielikuvissa hetkiin, jolloin nykyinen tai entinen suhde oli alkuvaiheessa. Olitko kontrolloiva ja annoitko vasta, kun sait jotain itsellesi? Otitko hartioillesi kaikki miehenkin ongelmat ja halusit ratkaista ne? Säteilitkö rakkautta ja hyväksyntää, vai oliko mies täysin itsestäänselvä, että hän on vierelläsi?

Tarkoituksella kärjistin kysymyksiä, mutta uskon, että löysit itsesi jostain näistä toimintamalleista. Jokainen niistä on oman haavoittuvuuden peittelyä, eli oman naiseuden tukahduttamista. Ja hyvin usein juuri näillä toimilla työntää miehen pois luotaan, joko vain henkisesti tai myös fyysisesti.

Mitä jos kaikki ei olekaan vain miesten syytä? Ei nykyisen, ei entisen, eikä kenenkään tapaamasi miehen. Meille naisille ei vain ole opetettu, miten olla parisuhteessa nainen. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta me kuin astelemme miesten puolelle isoilla saappailla ja viemme heiltä tilan toteuttaa omaa luonnollista miehuuttaan. Paitsi ehkä annamme ohjat hetkeksi makuuhuoneen puolella, jonka jälkeen otamme jälleen ne omiin käsiin.

MITÄ NAISENA VOIMME TEHDÄ?

Jokainen mies on Oikea mies, kun nainen sallii sen hänelle. Jokainen mies kaipaa tunnustusta ja kunnioitusta vain siksi, että on mies. Meidän naisten on aivan turha kilpailla ja pyrkiä olemaan kuin miehet. Me emme vain ole. Olemme naisia ja meillä on omat vahvuutemme, jotka eivät ole yhtään sen tärkeämpiä tai parempia kuin miestenkään.

Jos pyrimme toiminnallamme käyttäytymään kuin mies, olemme jo hävinneet - rakkaudessa.

Jos naisesta tulee perheen suorittaja, kaiken ylläpitäjä, nainen luopuu omasta naiseudestaan, eikä miehellä ei ole mitään tilaa olla mies.

Jos miehellä ei ole tilaa olla mies, niin miten ihmeessä hän voisi nousta omaan voimaansa? Omaan voimaansa, joka tarkoittaa meille naisille kalliota, luotettavaa turvaa, joka nostaa kuvainnollisesti naisen käsivarsilleen lepäämään. Omaan voimaansa, jolloin hän tekee kaikkensa rakkaimpansa eteen, että nainen tuntisi olevansa maailman onnellisin nainen.

Kuulostaa hieman romantisoinnilta, mutta mitä sitten. Se on täysin mahdollista, kun mies saa tilaa olla mies. Hän kykenee siihen itsekin, mutta meillä naisilla on avaimet sen täyteen potentiaaliin. Toivon, että naisina me otamme nämä avaimet käyttöömme ja tuemme miesten maskuliinisuuden nousua.

OLE KIITOLLINEN MENNEISTÄ SUHTEISTASI

Jos olet kokenut eron tai montakin, saatat vastustaa tätä tekstiä. Se on ihan ymmärrettävää. Kehotan kuitenkin olemaan kiitollinen menneisyydestäsi. Meitä ei ole tarkoitettu pysymään suhteessa, joka aiheuttaa pahaa oloa, eikä tunnu omalta. Ja usein opimme päättyneistä suhteista ainakin sen, millaista suhdetta emme enää halua. Uskoisin niin, että mitä useampi suhde sinulla on takanasi, sitä korkeammaksi seuraavaan kumppaniisi liittyvät kriteerit nousevat. Tai jos edellinen kumppanisi on ollut kaikkea mitä et olisi halunnut, voit päätyä valitsemaan kenet tahansa, joka tuntuu vähänkin paremmalta.

Sinulla on mahdollisuus astua ihan uudenlaiseen suhteeseen, miehen kanssa,

joka täyttää sinun tarpeesi, ihannoi ja valitsee rakastaa sinua. Onko se edes mahdollista ennakoida, että tulet vetämään puoleesi juuri oikean miehen, sen Oikean? Kyllä on.

Jos olet jo suhteessa, onko mahdollista, että miehestäsi löytyykin kaikki ne ominaisuudet, jotka haluatkin? Kyllä. Vaikka näkisitkin hänessä jo kaiken mitä haluat, uskallan luvata, että saat silti suhteeseesi lisää kipinää. Muista, että sinulla on avaimet.

Voit valita, keskitytkö miehen vai itsesi muuttamiseen ja kehittämiseen.

Kaikkein helpointa on muuttaa oma suhtautuminen parisuhteeseen.

Rakkaudella,

Sonja

Teksti on aiemmin julkaistu myös Uskalla Innostua -blogissa.

#rakkaus #uusirakkaus #parisuhde #oikeaparisuhde #oikeanainen #oikeamies #feminiinisyys #supermies