top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Kesäheila vai elämäsi rakkaus?

Päivitetty: 9. lokak. 2023


Näin valoisan vuodenajan aikaan monilla sinkuilla herää toive romanssista tai elämänsä rakkauden löytymisestä.

Ellei ole heilaa helluntaina, niin ei ole koko vuonna tai juhannusyönä voit nähdä tulevan kumppanisi. Tuttuja sanontoja, joista kaikuu menneisyyden uskomukset. Mitä jos niissä on osa totuutta?

Valoisana vuodenaikana ihminen on enemmän auki ulkomaailmaan, jopa täällä pohjolassa.

Kaikkein selkeimmin tämän näkee asiakaspalvelussa. Kesällä ihmiset ovat hymyilevämpiä, kiitollisempia ja heistä näkyy enemmän usko tulevaan, kuin talvikautena. Uskomusjuttuja? Tuskin. Kyllähän se usko särkylääkkeen auttamiseenkin auttaa, jos kärsii kovasta päänsärystä.

Vaikuttaako usko tulevaan ja kiitollisuus nykyhetkeen

omaan parisuhteeseen tai uuden kumppanin tapaamiseen?

Todella paljon!

Nyt en tarkoita uskonnollista uskomista, vaan sisäistä tunnetta, että joku on tai ei ole mahdollista. Jos et usko minkään koskaan muuttuvan, tai et usko sinulle löytyvän koskaan sitä Oikeaa, niin heijastat juuri sitä omaan elämääsi. Jos nykyhetkessä kaikki on päin sitä jotain, eipä se tule siitä paljon muuttumaankaan.

Elämässä on voi muutoksen jaotella kolmenlaisesti.

1. Muutokseen ajautuminen

2. Tragedian, onnettomuuden, sairauden tms. kautta tuleva muutos

3. Tietoinen muutos

Elämässä vain muutos on pysyvää. Voit tehdä tietoisen valinnan kulkea muutokseen kasvun kautta tai sitten et. Mitä tulee ihmissuhteisiin, oma muutos vaikuttaa aina ympäristöön, on se sitten tietoinen valinta tai toisenlainen.

Mitä enemmän ihmissuhderintamalla on kokemusta, sitä selkeämmäksi kriteerit tulevasta kumppanista ja parisuhteesta kasvavat. Miksi tyytyä yhtään vähempään, kuin siihen, mitä oikeasti haluaa?

Kuulen usein kysymyksen, että onko edes mahdollista, että juuri sellainen kumppani löytyisi, jollaisen haluaa. Tai onko mahdollista että nykyinen suhde muuttuisi sellaiseksi, mitä syvällä sydämessään toivoo.

Miksi ei olisi?

Usein syvempi vastaus löytyy itsensä arvostamisesta. Olenko kaiken sen upeuden arvoinen ja ansaitsenko oikeasti vain parasta? Vain sinä osaat vastata tähän.

Se, mitä joku toinen sanoo sinun ansaitsevan,

on totta vasta siinä kohtaa, kun se on itselle totta.

Mitä näen ympärilläni, asiakkaissani, ystävissäni ja omassa elämässäni, todistaa hyvin vahvasti sitä, että vain harvat elävät ensirakkautensa kanssa lopun elämäänsä. Toki heitäkin on ja sehän on upeaa! Jos olet toisella tai kolmannella "kierroksella", se kertoo vain siitä, että sinun on kuulunut oppia kokemuksistasi ja jokainen suhde on valmistanut sinua kohtaamaan elämäsi rakkauden. Jos olet tehnyt jo kaikkesi suhteen, tai uuden kumppanin löytymisen eteen, on aika päästää irti ja luottaa kaiken tapahtuvan ajallaan. Ja voihan se kesäheilastelukin olla välillä ihan raikastavaa ;)

Mitä selkeämpi olet siitä, mitä haluat, sitä lähempänä sen toteutuminen on.

Tietoinen suhde tarkoittaa kasvamista, kehittymistä, vapautta ja luottamusta. Olla tietoinen omista kehittymisen kohteista ja tehdä niiden eteen töitä. Toinen tarjoilee sinulle kaiken sen, mitä et vielä itse ole itsessäsi nähnyt.

Taistelin, kompuroin ja tuskailin parisuhderintamalla riittävän kauan, kunnes aloin vain luottamaan ja uskomaan, että jonain päivänä haaveeni tulee todeksi. En tiennyt omalla matkallani, miten kauan unelmani toteutumiseen menee, ja hyvä niin. En tiennyt milloin ja millä tavalla kohtaan elämäni rakkauden, onneksi.

Asiat eivät tapahdu siinä järjestyksessä ja sillä tavoin, kuin itse haluaa. Elämä järjestää ne juuri oikein ja oikeaan aikaan, kun antaa tapahtua, niin kuin omasta esimerkistäni voit alempana lukea. Vuosia myöhemmin voikin huomata elävänsä juuri sellaista elämää, mistä on aiemmin haaveillut. Paitsi, että en itse olisi edes voinut kuvitella, miten oikealta kaikki tuntuu, kun sydän saa hengittää vapaasti.

Tänä päivänä, kun koko kehoni värähtee laajenevasta rakkaudesta itseeni, elämääni ja kumppaniini,

olen vain kiitollinen eletystä elämästä.

Olinko vain paikallani, odottaen ja luottaen elämän järjestävän eteeni juuri minulle täydellisen kumppanin ja juuri sellaisen parisuhteen, jonka halusin? En todellakaan!

Käänsin kiviä kulkemallani polulla, opettelin rakastamaan itseäni, kuuntelin intuitiotani ja nautin elämästä. Tein paljon visualisointeja, harjoituksia ja vahvistin itseäni luottamaan, että minulle kuuluva intohimoinen, tietoinen ja rakkaudentäyteinen parisuhde todellakin on olemassa. Se on vaatinut valtavasti kärsivällisyyttä, uskoa ja luottamusta. Monesti löysin itseni ajattelemasta, että ehkä se ei sittenkään ole mahdollista, kunnes sisäinen voima ja usko tulevaan jälleen nousi.

Tiedän, etten tänä päivänä eläisi minulle Oikeassa parisuhteessa ilman siihen valmistavaa ja kannattelevaa sisäistä työtä. Tiedän, etten olisi kohdannut itselleni Oikeaa miestä, ellen olisi tuntenut olevani Oikea nainen.

Jos sisäinen kaipuusi on voida paremmin parisuhteessasi tai löytää vierellesi uusi rakkaus, voit aina tehdä juhannustaikoja tai odotella parempaa aikaa ja olla tekemättä asialle vielä mitään.

Klikkaa tästä ja tutustu valmennukseen!

Valmennus sisältää lukuisia harjoituksia, visualisointeja ja unelmien parisuhteen rakentamista. Saat myös selkeyttä, mitkä ovat omat haasteesi, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Oikea Parisuhde -valmennuksessa on mukana harjoitus, jonka tein itse vuonna 2011 ollessani sinkkuna.

Kirjoitin kirjeen tulevalle miehelleni, jossa olin kiitollinen yhteisestä kasvusta, alati laajenevasta rakkaudesta ja miten hän tukee minua kaikessa mitä teen. Kirjoitin, miten kiitollinen olen, miten hänen rakkautensa täyttää minut pelkän katseen voimalla, miten hänen kosketuksensa lävistää jokaisen soluni. Miten hän hyväksyy minut sellaisena kuin olen ja rakastaa minua täysin ehdoitta. Miten nautimme yhteisistä intensiivisistä keskusteluista tai voimme jakaa myös työasioita.

Muistin vuosia kirjeen olemassaolon ja muistin, miten voimakkaan tunteen se sai minussa aikaiseksi ja miten todelliselta kaikki tuntui, sen kirjaimet jäivät pysyvästi mieleen. Elin tyytyväistä uusioperheen arkea, kun tietokoneeni päätti yhteisen matkamme, vieden kirjeen mukanaan. Uskoin oman selitykseni, että niiden asioiden ei pitänyt toteutua, koska silloinen suhteeni ei täyttänyt kaikkea mitä olin kirjoittanut.

Kun tiemme ajautui erilleen pari vuotta myöhemmin ja tapasin nykyisen puolisoni, en edes muistanut koko kirjettä, kunnes tein Oikea Parisuhde -valmennusta. Kokeilin onnea vanhan läppärin aukeamiseen ja se onnistui!

Jokainen asia, jonka kirjeeseen kirjoitin on täyttynyt ja elän minulle juuri sen Oikean miehen kanssa!

Kirjoittaminen voi tuntua hassulta haaveilulta ja asiat hyvinkin kaukaisilta, mutta niiden toteutuessa ymmärtää sydämen voiman! Asiat eivät aina tapahdu niin kuin itse on ajatellut, eikä varsinkaan siinä järjestyksessä tai ajassa, mitä haluaisi. Omasta kokemusta voin sanoa, että minulla ei ollut kuin pieni aavistus, mitä täyttymyksellinen suhde omalla kohdallani tarkoittaa. Elämä tietää, mitä sinun tulee oppia ja käydä läpi, ennen kuin olet valmis elämään Oikeassa Parisuhteessa. On se sitten nykyinen suhde tai tuleva.

Rakkaudella,

Sonja

bottom of page