top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Henkisen egon ääni

Päivitetty: 2. huhtik.

Resonoiko sinulle sydäntietoisuus? Sydäntietoisuus on linjassa olemista oman sydämen (intuition), kehon ja kantamasi energian kanssa. Henkinen ego ohjaa vastakkaisasetteluun hyvyyden varjolla.


Jokaisen tehtävä ja polku ovat yksilöllisiä, kukaan ei tiedä mikä on parasta juuri sinulle. Vain oma sydämesi tietää. Sinulla on vapaus luoda omasta elämästäsi juuri sellainen kuin haluat, ottamalla siitä täyden vastuun.


Jos työsi on auttaa tai johtaa muita, sitä suurempaa vastuuta kannat ja on hyvä olla tietoinen henkisestä egosta. Henkisen egon kuoppaan astuu varmasti jokainen, toimii sitten auttajana tai ei. Sinun on aina tunnusteltava itsessäsi ja kysyttävä sydämeltäsi, otatko tiedon tai opastuksen osaksi omaa elämääsi. Vastuu on aina sinun.
Kun puhutaan egosta, siitä löytyy monenlaista eri versiota ja voidaan tarkoittaa jopa eri asiaa. Minä tarkoitan egolla sitä osaa meistä, joka vertailee, ylentää, alentaa, tuomitsee, arvostelee, vähättelee ja pelottelee asioilla, joista mielellä ei oikeasti ole mitään tietoa. Ego haluaa aina olla oikeassa, eikä missään nimessä halua sinun myöntävän erehtyneesi. Ego on se, joka paukuttelee henkseleitä muiden kustannuksella. Nämä ovat ehkä monille tuttuja asioita.


Henkinen ego astuu vierellesi jossain vaiheessa henkistä / itsensä kehittämisen tietä.


Millaista omaa kehityspolkuasi haluatkaan nimittää, henkinen ego on jossain vaiheessa kulkemassa sitä kanssasi. Ole valppaana, sillä henkinen ego on hienostuneempi, hiljaisempi ja loistavasti naamioitunut. Siinä missä ego paistattelee näyttämöllä äänekkäänä möykkärinä, henkinen egon rooli on puettuna hienostuneeseen hyvyyden pukuun.


Itse sukeltelin henkisen egon mutalammikossa lähes 20 vuotta sitten ja viihdyin siellä oikein hyvin muutaman vuoden - koska luulin sen olevan minun tehtäväni. En tietenkään silloin käsittänyt, etten oikeasti ollut tietoinen, olinkin sotkeutunut henkisyyden sudenkuoppaan ja henkinen egoni rellesti vapaana.
Tietoisuus tarkoittaa aivan jotain muuta kuin energioiden näkemistä ja erittäin "korkeissa" energioissa lillumista.


Tietoisuus näkyy arjessa ja varsinkin siinä, miten kohtelee muita ihmisiä, eläimiä ja luontoa.


Luulin olevani erittäin henkinen, koska kaikki aistini olivat täysin auki, näin energioita, tunsin negatiiviset energiat kehossani ja voin niistä pahoin. Luulin, että tehtäväni oli puhdistaa negatiivisia energioita, niin itsestäni kuin muista ja valistaa niistä eteenpäin. En sietänyt edes silloisen kumppanin katsomien tv-ohjelmien tai lukemiensa kirjojen valintaa, koska ne olivat täynnä sotaa, ilkeyttä ja elämän kurjaa puolta (niin siis luulin, koska itse olisin valinnut toisin). En kestänyt mitään "negatiivista", en ihmisiä, ruokia tai paikkoja.


Näin kaikenlaisia energioita ja olentoja, varsinkin itseni ulkopuolella. Tiesin ja näin asioita, joista tietenkin vielä ohjeistin hienovaraisesti muita. Olin parempi ihminen, koska en juonut alkoholia, polttanut tupakkaa, kiroillut tai puhunut pahaa ihmisistä. Asiakastyön aikana en kokenut olevani parempi kuin muut, mutta kaikkina muina aikoina kyllä. Olin ollut edellisissä elämissäni se tai tämä, jonka syyksi pystyi laittamaan tämän elämän vaikeudet ja joskus jopa selittämään ettei asioille voi tehdä mitään.


Henkinen egoni sain minut uskomaan, että minun polkuni on oikea ja muiden väärä. Henkisen egon illuusio on erittäin vahva. Sitä ei osaa sillä hetkellä edes kyseenalaistaa, koska kokee tekevänsä "hyvää".


Onneksi some-elämä ei silloin ole ollut yhtä aktiivista kuin tänä päivänä (en edes tiedä milloin ne on perustettu) ja jos olisin yhtään enemmän someihminen, niin henkisen egon jäljiltä fiidi olisi ollut rumaa luettavaa. Olisin kehottanut varomaan sitä sun tätä ja yrittänyt hienovaraisesti saada ihmiset ymmärtämään totuuden. Eli minun totuuteni - joka oli täysin henkisen egon luomaa illuusiota.


Yhtälailla ego kuin henkinenkin ego tekee itsestään mestarin, tavalla tai toisella. Se kertoo itselle tarinaa, että vain minä tiedän "totuuden" ja vain minä voin auttaa muita, koska se on minun tehtäväni.


Sydäntietoisuus perustuu vastuunottamiseen siitä, mitä ja kuka olet.


Nyt en tarkoita mitään ylimaallista valo-olentoa, vaan sitä millainen ihminen olet läheisillesi kotona, töissä tai kaupan kassalla ja varsinkin somessa. Miten kohtelet itseäsi ja pidätkö huolen rehellisyydestä. Annatko toisten valita oman polkunsa, koska kukaan muu ei voi tietää, mitä heidän kuuluu tehdä. Rehellisyys on rauhaa, turvallisuutta ja sinut itsensä kanssa olemista. Kunnioitatko toisia ja annatko muiden olla sellaisia kuin ovat, muuttamatta heissä mitään. Se on informaation erottelukykyä.


Sydäntietoisuus on ennenkaikkea vastuunottoa rehellisyydestä. Tietoisuus on arjessa anteeksiantamista, kiitollisuutta ja kunnioitusta. Valintoja, joista ottaa vastuun. Se ei ole oikeaksi tietämistä, vaan rauhan tuntemista itsessään. Ymmärtämistä, että keho kuulee kaikki ajatuksetkin, eikä se erottele onko ne kohdistettuina ulkopuolisille vai itseensä.


Mistä siis tunnistaa egon ja henkisen egon äänen joka tulee vastaan somessa tai muualla?


Minä -sanasta, joka korottaa itsensä toisten yläpuolelle. Harvemmin tulee vastaan korostettua itsensä alentamista..

On sitten kyse tekstistä, videosta, kurssista jne. Tunnistat kehossasi lähettäjän energian ja sen mistä hän puhuu.


Totuus

tuntuu kehossa neutraalina tai lämmön tunteena.


Mitä sitten tehdä?

Jos lukemasi / näkemäsi / kuulemasi asia ei tunnu kehossasi neutraalina tai lämmön tunteena? Hälytysmerkkeinä voi ottaa sydämen sykkeen nousemisen ja pahoinvoinnin.

Ei kuitenkaan välttämättä tarvitse tehdä mitään, olla vain tietoinen ja erottelukykyinen. Jokaisella on oma polkunsa ja sinä valitset omasi. Hyökkäys tai asian oikeaksi selittäminen on vain samalla mitalla vastaamista.


Kehollisiin reaktioihin voi kysyä itseltään kysymyksiä:

"Mihin ajatukseen uskon juuri nyt - onko se oikeasti totta"

"Mihin ajatukseen samaistun"

"Mitä jos tätä ajatusta ei olisi olemassa"

"Puhuuko tässä sydän vai ego"


Onko kaikki asiat jotka eteesi tulevat egon valheita, jos tunnet ikävää puristuksen tunnetta kehossasi? Ei välttämättä. Sinun tehtäväsi on kääntyä sisäänpäin ja kuulostella sydämesi ääntä. Se voi myös tarkoittaa, että tässä on sinulle joku oppiläksy, joka käydä lävitse.


Meillä kaikilla on voimakas sydämen ääni, kuunnellaan sitä mieluummin kuin egon höpötystä!

Kaikki on aina hyvin.


Rakkaudella,

Sonja


Comments


bottom of page