top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Mitä olet oppinut naiseudesta?

Päivitetty: 2. syysk. 2021

Harva nainen ajattelee omaa naiseuttaan, kun aamulla avaa silmänsä. Yleensä ajatukset jo sinkoilevat tulevan päivän työtehtävissä. Ehkä miehet ajattelevat aamuisin enemmän omaa miehisyyttään, koska kehon herääminen tuntuu miehellä aamun kankeutena, missä sen kuuluukin tuntua. Vaikea sanoa totuutta miesten puolesta, koska en ole mies.


Naisen ajatukset ja huomio suuntautuvat enemmän omaan naiseuteensa yleensä kuukautisten aikaan, eikä aina kovin miellyttävästi. Raskaus, synnyttäminen ja imettäminen kuuluvat naisen kehollisiin toimintoihin, koska se on naisen tehtävä. Usein vain lapsen saantiin liittyvät asiat ovat vähän kuin automaattisella toiminnalla varustettuja, koska mies ei siihen kykene. Ainakaan luonnollisesti. Nyt en ota kantaa, millaisia tunteita nämä herättävät, tai onko jokaiselle naiselle nämä luonnollisia asioita. En myöskään ota kantaa millaisia kokemuksia, traumoja voi syntyä ja mitä voi seurata, olen saanut osani niistä itsekin. Palaan siihen vaikka jossain muussa yhteydessä.


Entä kun kyseessä on parisuhde? Onko naisella huomio silloin omassa naiseudessaan, itsessään, omien tarpeiden huomioimisessa?


Monella naisella on haaveissaan ihana, rakkaudentäyteinen parisuhde, joko nykyisen tai tulevaisuuden kumppanin kanssa. Kuulen usein kysymyksen, että miten sellainen on edes mahdollista. Mistä löytyy aikaa parisuhteelle, saati sille, että tuntee olevansa nainen suhteessa. Kysymys sisältää jo monta ajatusta, jotka estävät sen toteutumisen.


Jos ajattelee, ettei itsellä ole aikaa parisuhteelle, tai itselleen, niin on hyvä tarkistaa, että mihin se aika lopulta menee? Me usein uskomme, että syy on jossain mitä me teemme tai ajattelemme väärin.


Vastaukset löytyvät sieltä,

mitä ei usko ja mitä ei ajattele.




Parisuhde on kahden ihmisen luoma erillinen yksikkö, joka elää rakkaudesta, yhteydestä, turvasta ja vapaudesta.






Jos vastustaa yhteyttä, parisuhteen luomaa itsenäistä organismia, sillä ei enää ole tilaa hengittää. Vaikka yksin voi tehdä valtavasti asioita, että suhde voisi paremmin, parisuhde on kahden ihmisen synnyttämä yksikkö, joka tarvitsee molempien energiaa. Maskuliinista ja feminiinistä polariteettiä.


Jos ajattelee, että ei pysty, ei halua, ei voi, ei ole aikaa, ei ole voimia, niin miksi on parisuhteessa, tai miksi haluaisi edes sellaisen? Parisuhde on yhteistyötä, kumppanuutta, vuorovaikutusta ja intiimiä läheisyyttä.


Syy haluun tai tarpeeseen olla parisuhteessa löytyy pohjimmiltaan kaipuusta toisen ihmisen lähelle. Hyvin yksinkertaista.


Takaisin naiseuteen. Jos olet nainen, oletan sinun haluavan, että mies huomioi sinut naisena, sulattaa tunneailahtelut, kuuntelee, silittelee, ymmärtää hormonikierron vaikutukset ja toivot, että mies haluaa juuri sinut.


Silti pääsääntöisesti me naiset vastustamme kaikkia näitä asioita itse. Haluamme siis jotain, mitä itse vastustamme itsessämme. Kyllä, miehillä on omat juttunsa, joita vastustavat yhtä lailla, ja joita haluavat naiselta. Keskityn tässä yhteydessä enemmän nyt naisen näkökulmaan.


Vastustus syntyy pelosta, että jotain paljastuu ja menetän rakkauden. Näinhän ei koskaan voi kuitenkaan käydä, vaan tämä on egon temppuilua saada pidettyä itsensä ohjaksissa! Käytännössä siis me itse vastustamme sitä, että olemme naisia. Vastustamme omaa luonnollista olemustamme. Ihan hullua.


Meihin vaikuttaa myös ympäristö ja malli naiseudesta, jonka olemme omaksuneet osaksi itseämme. Me todellakin osaamme jo kaikki, mitä olemme luulleet olevan naiseutta. Voit tarkistaa seuraavan listan ja pysähtyä, ovatko nämä kaikki taidot hallinnassa.


  • Tavattuasi sopivan miehen, tiedät mitä ja miten hän tarvitsee sinua, ja alat käyttäytymään siten ensimmäisestä hetkestä lähtien. Kun aistit, mitä mies voisi haluta ja tarvita apuasi, osaat toimia välittömästi. Kykenet antamaan täydestä sydämestäsi kaiken, mitä hän voisi ikinä toivoa naiselta!

  • Tunnet oman arvosi ja tiedostat, miten hyvä vaimo sinusta tulisi. Osaat kertoa sen vakuuttavasti ja todistaa, että hän varmasti ymmärtää. Osaat myös perustella, miksi olet hyvä lisä hänen elämäänsä.

  • Tiedät, miten mies saadaan fyysisesti syttymään. Vaikka itselläsi olisi tunnemyrsky päällä, niin osaat tukahduttaa sen, että mies näkisi vain kehosi kaaret ja unohtaisi kaiken muun.

  • Tiedät, miten mies hurmataan. Tiedät, millaisista yllätyksistä, lahjoista, paikoista ja suunnitelmista mies pitää.

  • Pystyt unohtamaan kaiken muun elämässäsi ja osaat taidon tehdä hänestä elämäsi keskipisteen.


Kuulostaa 50-luvun oppaalta, miten olla hyvä aviovaimo ja äiti! Tunnistatko tästä listasta omaa käyttäytymistäsi?

Jo pelkkä kirjoittaminen naurattaa, mutta omakin hymy kyllä hyytyy, koska tunnistan tästä ihan jokaisen kohdan. Ja tämä käyttäytymismalli on ollut suuri syy omaan uupumistaustaani, mutta myös värikkääseen ihmissuhdetaustaani. Ei siis ihme, että olen tuntenut toimivani täysin omaa luonnollisuuttani vastaan ja kuluttanut itseni loppuun, haluten pois suhteista. Voisiko listassa mainitut asiat ovat juuri niitä, miksi vastustamme "naiseutta"?


Yksinkertaisesti haluamme jotain ihan muuta!


Uskaltaisin väittää, että myös miehet ovat olleet tietoisia tästä ristiriitaisuudesta. Monen sisällä on epämääräinen tunne siitä, että parisuhteiden dynamiikassa on jotain oudosti pielessä, joka aiheuttaa riitoja, uupumusta, masennusta, vetäytymistä, sydänsuruja, tuskaa ja valtataisteluja. Kaikki ovat hyviä draaman aineksia, joista ego on hyvinkin mielissään, mutta sydämen tunne jää vajaaksi.


Sydän haluaa täyttymystä, rakkautta, kauneutta ja intiimiä läheisyyttä!


Käy tutustumassa Oikea Parisuhde-verkkovalmennukseen ja aloita oma tutkimusmatkasi kohti Oikeaa Parisuhdetta, omaa täyttymyksellistä elämää. Pahoittelut miehille, valmennus on suunnattu vain naisille!



Rakkaudella,

Sonja





Comments


bottom of page