top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Mitä tahtoisin miehen tietävän

Suuri kysymys, johon ei ole edes helppo vastata. Me niin toivomme ja jopa odotamme miehen ymmärtävän kaikkia meidän naisten mielen ja tunteiden liikkeitä, hormonikiertoa ja naisena olemista. Kun nyt vain ensin ottaisimme niistä itse selvää, niin olemme jo askeleen edempänä.


Naiset ja miehet poikkeavat toisistaan monella eri tavalla ja silti meillä kaikilla on alitajuinen oletus, että toisen tulisi antaa meille juuri sitä, mitä tarvitsemme. On sitten tietoinen kiintymysteoriasta tai ei, sama lapsuuden malli toistuu aikuisena varsinkin juuri parisuhteessa.


Kävin valmennusryhmieni kanssa läpi asioita, joita eniten naiset toivoisivat miesten tietävän.

Suurimmaksi aiheeksi nousi seksuaalisuus ja se, miten rakastelussa olisi hyvä antaa naiselle tilaa ja aikaa laskeutua, laskeutua tuntemaan enemmän, ilman kiireen tunnetta tai sitä, että on objekti toisen haluille. Naisetkin haluavat nauttia fyysisestä läheisyydestä, ilman painetta ja ajatusta, että ei tästä kerran mitään itselleen saa, niin miksi edes vaivautua koko asian äärelle.


Toiseksi korkeimmalle sijalle nousi keskustelu eri tietoisuudentasoista. Itsensä kehittäminen ja itsetuntemus kiinnostaa ehkä pääsääntöisesti enemmän naisia ja tämä aiheuttaa monissa suhteissa konflikteja, turhautumista ja ajautumista eroon. Jos ei ole kiinnostunut kasvamaan ihmisenä, toinen voi kokea elävänsä hetken kuluttua täysin vieraan ihmisen kanssa.


Olen kuullut, miten miehet ihailevat ja janoavat naisia, jotka tuntevat itsensä ja ovat sinut itsensä kanssa. Sinkkumiesten kriteerilistalta voi löytyä avoimuus, rehellisyys, seksuaalisuus, vapauden säilyttäminen, miehen kunnioittaminen ja naisellisuus. Parisuhteessa miehet toivovat samoja asioita, mutta ihmettelevät mitä naiselle tapahtuu alkuhuuman jälkeen. Rehellisesti sanottuna, niin ihmettelevät monet naisetkin.


Olen nyt järjestämässä uutta valmennusta, joka on suunnattu vain miehille. Käymme läpi samoja asioita, mitä opimme naisryhmissä, mutta teen kaikkeni että miehetkin saisivat puheenvuoron ja opastuksen, millaista on elää parisuhteessa naisen kanssa, joka tuntee itsensä, ottaa vastuun itsestään ja haluaa kasvaa ihmisenä (muistaa, joka todella on).


On sitten sinkku tai suhteessa, niin itsetuntemuksen lisääminen on aina samalla myös askel kohti parempia ihmissuhteita. Puhun paljon siitä, että mihin tulee keskittää huomionsa, että parisuhde voisi kukoistaa, jota käsitellään ensimmäisessä miehille suunnatussa online valmennusillassa, josta lisää alempana. Kun tietää, mihin voi keskittyä, niin vielä tärkeämpää on ymmärtää syy miksi se todellakin on kannattavaa.


Miehet rakastavat myös parisuhteessa selkeitä ja suoria ohjeita (niinkuin myös naiset), joita koettavat parhaansa mukaan toteuttaa, mutta eivät osaa lukea ajatuksia, joten tekevät vain parhaansa.


Jos kumppanina on vahva nainen, se ei tarkoita että nainen vie suhdetta eteenpäin ja odottaa että hänen käskyjään totellaan -päinvastoin. Pohjalla on hyvin usein syvä surullisuus, että asiat eivät tapahdu, ellei itse ota ohjia käsiinsä. Vahvan naisen kumppanina suoraselkäisyys ja ymmärryksen kasvattaminen ovat avainasemassa, mitä voi tehdä. Naiset tarvitsevat lopulta hyvin yksinkertaisia ja helppoja asioita, mutta ne ovat naisille niin itsestäänselviä, etteivät osaa sanoittaa niitä.On sanonta, että koko perhe voi hyvin, jos äiti on onnellinen. Naisen energia on valtaisaa voimaa, joka tulee näkyväksi parisuhteen tukipilarina. Varmaan juuri tästä syystä naisia on yritetty (ja edelleen) alistaa ja dominoida, koska naiseuden voima on niin hallitsevaa.


Mies, joka kunnioittaa naiseutta, on lumoava


En tarkoita mielistelyä ja rakkauden ostamista lahjoilla tai romanttisilla illoilla. Naisen herkkyys on hyvin hienojakoista, joka tunnistaa keneen voi luottaa ja keneen ei. Naisen antautuminen omalle herkkyydelle on omalla vastuulla, mutta oma kumppani voi auttaa siinä, tukemalla, olemalla vierellä ja kannattelemalla.

Ilman naisen luottamusta miehen kannatteluvoimaan parisuhteen dynamiikka muuttuu, naisesta voi tulla esiin kylmä, etäinen, turhautunut, vihainen taakan ja vetovastuun kantaja ja vetovoima heikkenee.


Kunnioittaminen on asia, jonka voi päättää,

mutta todellinen kunnioitus tapahtuu kehossa ja se on hyvin lähellä rakkauden tunnetta.


Siksi sitä ei myöskään voi huijata, koska energia ei koskaan valehtele.Miehen kannatteluvoima tulee näkyväksi rehellisen itsetutkiskelun kautta ja oivalluksen avulla, että jokaisessa miehessä asuu supersankari, joka haluaa näyttää oman rakkautensa, hellyytensä ja haavoittuvan puolensa, mutta on valmis tarvittaessa taistelemaan naisensa puolesta.


Miten sitten mies voi nämä oivaltaa? Pidän 13.10 valmennusillan, joka on suunnattu vain miehille, koska kaiken taustalla on kestävän ja arvostavan parisuhteen pohjapiirros. Se on konkreettinen työkalu, jonka avulla tietää, millaisiin asioihin keskittyminen syventää yhteyttä ja miten arvostava parisuhde syntyy ja pysyy.


Olen pitänyt samankaltaisen valmennuksen yli tuhannelle naiselle ja olen kuullut satoja kertaa, että miksi näitä asioita ei opeteta miehille. Nyt siihen olisi mahdollisuus! Voit jakaa alla olevaa linkkiä miehille, joiden koet kaipaavan ymmärrystä naiseuden saloihin ja siihen, miten parisuhteesta voi luoda sellaisen, mitä sydämessään kaipaakin.ke 13.10.2021 klo 18-20.30


Rakkaudella,

Sonja
Comments


bottom of page