top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Raahaatko miestä perässäsi?

Oletko koskaan huomannut, että olet käyttänyt koko aivokapasiteettia siihen, että miten saada miehen huomion itseesi (jopa tiedostamattasi)? Tai miten saada mies tajuamaan, että voisi tehdä yhteisten asioiden eteen enemmän.


On se sitten ollut uusi tuttavuus tai mies, jonka kanssa olet jo ollut vuosikausia yhdessä. Onko kyse työasioista, puhelimen räpläämisestä, kavereiden kanssa vietetystä ajasta, harrastuksista tai kodin "miesluolassa" oleskelusta -sinulla on ollut paha olla.


Huomaat hänen välittävän sinusta, kun olette yhdessä (varsinkin sängyssä), mutta sen jälkeen sanomisillasi tai toiveillasi ei ole väliä -sinä kuin unohdut, ellet ole koko ajan vieressä.


Voi olla, että teillä on jo yhteistä perhettä, mutta sinä kannat kaikesta vastuun, kuin miestä ei edes kiinnostaisi huolehtia yhteisistä asioista. Kun mies on lastensa kanssa, silloin hän on lasten kanssa, mutta muuten huolehtiminen jää sinulle. Uskomattoman turhauttavaa!


Olen kuullut monen miehen ihmettelevän, että mitä kummaa naiselle tapahtui juuri siinä vaiheessa kun hän oli vihdoinkin päättänyt sitoutua ja "laskeutua" puolisoksi, sekä ottaa enemmän vastuuta perheen yhteisistä asioista. Tähän päätökseen on voinut kulua vuosia, jopa vuosikymmeniä ja kun päätös on tehty, niin nainen onkin lähtenyt pettämisen tielle tai yksinkertaisesti ilmoittanut haluavansa erota.


Miehestä oli tullut tylsä ja mikään,

millaisia korjausliikkeitä tahansa mies olisi koittanut tehdä, tietä naisen sydämeen ei vain enää ollut.


"Miksi sinusta nyt vasta tuli mies, jota olen odottanut paikalle jo liian kauan -en enää halua sinua".


Voisi ajatella, että kun nainen vihdoin saa mitä haluaa, se ei sitten kelpaakaan. Ymmärrettävää on se, että vuosien, jopa vuosikymmenien odotus saada rinnalleen vihdoin Mies, on erittäin turhauttavaa ja sen painolastin purkaminen on vaikeaa ja erityisen raskasta. "Nytkö pitäisi sitten löytää se yhteys ja rakkaus toista kohtaan, kun tarpeitani ei olla täytetty alkuhuuman jälkeen". Alkuhuumasta on voinut vierähtää jo 15 vuotta ja nainen on elänyt kuin ilman happea koko tämän ajan. Naisen sisäisellä voimalla pystyy ihmeisiin!


Kyse ei ole vaatimuksista, tarpeiden täyttämisestä, tai edes siitä etteikö mies olisi halunnut tehdä naistaan onnelliseksi. Hän ei ole vain pystynyt, eikä sille ei ole ollut tilaa. Hyvin monessa suhteessa miehelle ei olla annettu oikeanlaista signaalia, tai oikeastaan nainen on ymmärtänyt miehen antamat signaalit oman näkökulmansa kautta ja tehnyt niistä virheellisiä tulkintoja. Tulkinnat syntyvät aina vain omassa päässä, eikä niillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Oletko suhteen päättymisen jälkeen koskaan ihmetellyt, että mitä mahdoit ylipäätään nähdä edellisessä kumppanissa. Mihin hänessä edes ihastuit?


Olen itse menneisyydessäni ollut lukuisissa tilanteissa, joissa lopulta vain hämmästelin, että olinko keksinyt oikeasti kaikki suhteessa olevat hyvät asiat ja niiden merkitykset vain omasta päästäni! - Miten oikeassa olinkaan, vaikka en sitä edes silloin käsittänyt.


Halusin niin paljon joidenkin asioiden tapahtuvan, etten ollut edes pysähtynyt havainnoimaan asioita, jotka todellisuudessa tapahtui.


Olen ummistanut silmäni pettämiseltä, epäluottamukselta, vastuuttomuudelta, epäarvostavalta käytökseltä, henkiseltä tai fyysiseltä väkivallalta, arvosteluilta ja jopa uhkailuilta.


Olen toivonut asioiden (eli toisen ihmisen) muuttuvan ja keskittynyt työntekoon, harrastuksiin, kodin tai lasten hoitamiseen. Tämä siksi, etten olisi edes huomannut, mikä vie eniten energiaani! Ihmettelin vain, miksi olin niin väsynyt. Elin suhteessa, jossa oli vain minä, koska suhde tapahtui vain omissa ajatuksissani.


Luulin, että kun parisuhde etenee minun tahdissani,

saan kaiken mitä haluan ja sitten olen onnellinen.


Jouduin vähän liian monta kertaa pettymään. Lopulta ymmärsin, etten pettynyt miehiin vaan omaan illuusiooni.


Olin "raahannut" miestä omalla aikajanallani asiasta toiseen ja aina jotain jäi puuttumaan.


Se, mikä jäi puuttumaan, oli aito yhteys, syvällinen aito rakkaus.


Uupui myös yhteenkuuluvuuden tunne, yhteisten asioiden eteenpäin vieminen, ja erityisesti tunne, että sain olla haavoittuva ja kannateltu.


Tietoisuus naisten ja miesten erilaisesta parisuhteen aikajanasta antaa ymmärryksen menneisyyden ja tämänhetkiselle suhteelle! Silloin ei tarvitse raahata ketään perässä, eikä uuvuttaa itseään taakan alle, kun luvattua onnellista elämää ei tulekaan.


Jos joskus olet tuntenut itsesti nöyryytetyksi, kun luvattuja asioita, ihania tulevaisuuden hetkiä ei tulekaan, niille on selitys. Selitys on parempi ja loogisempi, kuin yksikään jonka olet aiemmin kuullut.


Olen avannut parisuhteen aikajanaa sadoille asiakkaille ja jokainen kerta se on ollut yhtä oivalluttavaa. Se on kuulunut osaksi pidempää valmennusta, mutta nyt aion tehdä poikkeuksen, ja kutsun sinut mukaan! Voit osallistua netin kautta sieltä, missä olet!


Tule mukaan ja saat oivalluksia, ymmärrystä ja selityksen monen miehen käyttäytymiseen!
Rakkaudella,

Sonja

Comments


bottom of page