top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Matkustaminen eri ulottuvuuksiin


Kirjoitin aiemmin erilaisista ulottuvuustasoista, joita ympärillämme on ja miten erilaisia tapoja on hahmottaa omaa maailmaansa.

Vietin joulun ja uuden vuoden Thaimaassa, hyvin erilaisessa ulottuvuudessa olevassa maassa kuin Suomi. Olin odottanut lomaa ja kotiarjesta irtautumista, aikaa vain itselle, parisuhteelle, aurinkoa ja lämpöä. Sitä kyllä toki sainkin.

Olen harjoitellut kehotietoisuutta monen vuoden ajan ja huomasin, että kehoni, mieleni ja sydämeni haki koko ajan tasapainoa turistikohteen ympäristön kanssa. Olin maassa, jonne en ollut koskaan kokenut erityistä vetovoiman viehätystä ja vasta kotiin palattuani ymmärsin selkeämmin miksi. Toki nyt kerran siellä käyneenä, voisin mahdollisesti mennä uudelleenkin. Eli en arvostele maata tai kohdetta huonoksi, päinvastoin. Erittäin lämmin suositus, auringon, meren, ruuan, mutta myös itsetutkiskelun kannalta.

Istuessani ravintoloissa ja terasseilla seurasin ohi kulkevia pariskuntia, ravintoloiden ja hotellien henkilökuntaa, sekä muiden paikallisten ihmisten toimintamalleja ihmissuhteiden ja erilaisten ulottuvuuksien näkökulmasta. Erityisesti kiinnitin huomiota naisten tapaan olla, tehdä työtään ja heidän energiaansa. Oli sitten se työ mitä tahansa...

On sitten maan historia, tai kulttuuri millainen tahansa, niin yhden selkeän eroavaisuuden näin länsimaisiin naisiin verrattuna. Heillä ei ollut "pitää - pakko - puserrus - vielä jaksan - ei tarvitse auttaa" -asennetta eikä energiaa. He tekivät sen, mitä tekivät. Ehkä myös tässä on yksi syy, miksi Thaimaalaiset naiset viehättävät monia länsimaalaisia miehiä. Miehet saavat olla rauhassa miehiä, kun nainen ei kilpaile maskuliinisella energialla heidän kanssaan. Toki tällä on myös se kolikon kääntöpuoli, johon en nyt syvenny sen enempää.

Tutustuimme mieheni kanssa yhden ravintolan työntekijään, joka oli kotoisin Burmasta ja keskusteluiden lomassa tuli selväksi, miksi viihdyimme hänen kanssaan. Mies harrasti meditaatiota, itsensä tutkiskelua ja myös halusi valita kenen kanssa viettää aikaansa. Hän oli hyvin tietoinen mitä elämältään halusi ja teki töitä oman unelmansa eteen. Sain häneltä myös kommentin, että harvoin tapaa naista, jolla on niin valtava sisäinen voima kuin minulla. Ymmärsin hänen sanojensa perusteella paljon enemmän, miksi en löytänyt loman aikana selkeää tasapainoa itseni ja ympäristön kanssa.

Vaikka suomalaisia pidetään sisäänpäin kääntyneinä, ilottomina, harmaina ja hitaasti lämpeävinä, niin koen sen enemmänkin johtuvan siitä, että kulttuurissamme vain ollaan enemmän omassa päässään, kuin auki ulkomaailmaan. Toki pohjoisessa vaikuttaa myös säätila, ja asiakaspalvelussa eron huomaa selkeästi, onko sää ulkona aurinkoinen vai kylmä ja sateinen. Aurinkoisella, lämpimällä kesäsäällä on suuri vaikutus siihen, että saako tuntemattomalta suomalaiselta hymyilevän katseen ja kiitoksen vai ei.

Vaikka maskuliinisesti suuntautunut suorituskeskeisyys on edelleen meillä vallitseva, niin maamme ulottuvuustaso on yleisesti korkeammalla, kuin monissa muissa maissa. Onkin olemassa henkinen sanonta, "Valo lähtee Pohjolasta". Tarkoittaa siis kehotietoisuuden kannalta sitä, että ympäristö tukee helpommin meidän omaa energiaa, jos vain valitsee sen nostattavan voiman. Meillä jokaisella on oma vetovoima erilaisiin paikkoihin joko omassa maassamme tai ulkomailla ja ymmärsin selkeämmin, mitä se tarkoittaa itselleni. En siis sano, että Thaimaan energia olisi huono, vaan että se oli itselleni hyvin poikkeuksellinen ero, verrattuna muihin käymiini paikkoihin. Ja kenelle mikäkin paikka tai ympäristö on itselleen tukea antava, niin hienoa.

Suomalaisilla ja länsimaalaisilla on valtava mahdollisuus riisua egokeskeinen uskomusmalli ja toimintatapa, koska oma maaperämme energia tukee sitä. Ja onneksi paljon puhutaan Suomen luonnon parantavasta energiasta, koska sitä se todella on. Ainoa, mikä omassa elämässä jarruttaa, on omat ajatukset. Ja onko jokainen ajatus edes oma, vai uskomus, jonka on halunnut omistaa itselleen. Uskooko niiden olevan totta vai ei.

Naiseuden näkökulmasta on aika näyttäytyä omana aitona itsenään. Olla tarvitseva ja haavoittuva. Ottaa apu vastaan. Antautua tuntemaan oma arvonsa ja sallia itselleen lupa vain olla Oikea Nainen.

Antaa itselleen luvan olla henkisesti voimakas ja riisua turha "minä kyllä pystyn mihin vain" -asenne.

Sitä ei tarvita, koska mehän pystytään mihin vain ilman sitäkin!

Onneksi minulla oli parasta matkaseuraa, joten auringon lämpö ja irtiotto somesta, sekä työasioista antoi jälleen paljon lisää voimaa intohimolleni elää tietoisessa ja rakkaudentäyteisessä parisuhteessa.

Rakkaudella,

Sonja

bottom of page