top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Anna miehelle tilaa olla mies
Valmennan naisia löytämään ja tunnistamaan itselleen Oikean suhteen, oikean miehen kanssa

ja haluan nyt pitää pienen puolustuspuheen miesten puolesta.

Hyvin usein kohtaan uskomuksia, ajatuksia ja yleistyksiä siitä, millaisia kaikki miehet ovat.

"Miehet ovat putkiaivoja, pikkupoikia, tunteettomia, itsekeskeisiä, haluavat vain seksiä, pelkäävät läheisyyttä, keskittyvät vain tavoitteisiin ja järjellisiin asioihin, jne.."

Ja kyllä, itsekin tunnustan välillä muutaman sekunnin ajan ajattelevani näin. Totuus on hyvin yksinkertainen, me vain olemme naisena ja miehenä erilaisia. Samanlaisia meistä ei tule, koska se olisi täysin luonnotonta. Vaikka välillä itsekin kompastelen tämän erilaisuuden kanssa, niin silti se enimmäkseen on äärettömän mielenkiintoista ja kunnioitusta herättävää.

Annetaan miesten siis olla miehiä.

Meillä naisilla on tarpeeksi tehtävää

omalla puolellamme, että osaamme olla naisia.

Kuulen usein, miten nainen on turhautunut, kun kaikki ei mennytkään ihan niin kuin oli haaveillut. Suhde, joka alkoi rakkaudenhuumasta, katosi jonnekin. Mies, johon rakastui, näyttää mahdollisesti ulkoisesti samalta, mutta ei tunnista enää unelmiensa puolisoksi. Mitä tapahtui?

Vaikka miten nainen pyrkii tekemään asioita miehensä, suhteen ja perheen eteen, niin se tuntuu vain

kuluttavan voimia.


-Olisiko siinä silloin jotain huomioitavaa?

Naisille on suurimmassa osin annettu malli palvelevasta, hoivaavasta ja tunteellisesta naiseudesta, ehkä jopa draamantäyteisestä tunnemaailmasta. Hyvin monelle lapsuudesta saatu malli ei tunnu omalta, joten on halunnut tehdä asiat täysin eri tavalla.

Monet meistä ovat kääntäneet tämän mallin ylösalaisin. Joko sen on kääntänyt kokonaan, jolloin käytös on ylimielistä, minä ensin, minulle kaikki, sitten vasta muut. Tai osittain, jolloin esimerkiksi naisesta on voinut tulla ylivahva, ylivastuullinen, kontrolloiva, tunteeton ja vain järjen kautta toimiva.

PYSYTKÖ OMALLA PUOLELLASI

-OLEMALLA NAINEN?

Mitä tarkoittaa omalla puolella pysyminen? Kyllä, se on itsensä puolella olemista, mutta siis täysin kirjaimellisesti. Keskity vain omiin kehityskohteisiisi, nauti elämästä ja anna miehen tehdä omalla puolellaan omansa. Toisen muuttamisessa et kuitenkaan koskaan onnistu, joten keskitä huomiosi niihin asioihin, joihin voit vaikuttaa.


Jos menet hetkeksi mielikuvissa hetkiin, jolloin nykyinen tai entinen suhde oli alkuvaiheessa. Olitko kontrolloiva ja annoitko vasta, kun sait jotain itsellesi? Otitko hartioillesi kaikki miehenkin ongelmat ja halusit ratkaista ne? Säteilitkö rakkautta ja hyväksyntää, vai oliko mies täysin itsestäänselvä, että hän on vierelläsi?

Tarkoituksella kärjistin kysymyksiä, mutta uskon, että löysit itsesi jostain näistä toimintamalleista. Jokainen niistä on oman haavoittuvuuden peittelyä, eli oman naiseuden tukahduttamista. Ja hyvin usein juuri näillä toimilla työntää miehen pois luotaan, joko vain henkisesti tai myös fyysisesti.

Mitä jos kaikki ei olekaan vain miesten syytä? Ei nykyisen, ei entisen, eikä kenenkään tapaamasi miehen. Meille naisille ei vain ole opetettu, miten olla parisuhteessa nainen. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta me kuin astelemme miesten puolelle isoilla saappailla ja viemme heiltä tilan toteuttaa omaa luonnollista miehisyyttään. Paitsi ehkä annamme ohjat hetkeksi makuuhuoneen puolella, jonka jälkeen otamme jälleen ne omiin käsiin. Ja miten ihmeessä tämän päivän miehet osaisivat olla kanssasi juuri kuten haluat? Myös heillä on oma kasvunsa kesken, niinkuin meilläkin on.

MITÄ NAISENA VOIMME TEHDÄ?

Jokainen mies on Oikea mies, kun nainen sallii sen hänelle. Toki tämä ei tarkoita, että jokainen mies on juuri se sinulle Oikea mies, mutta jollekin toiselle hän voi olla. Jokainen mies kuitenkin kaipaa tunnustusta ja kunnioitusta vain siksi, että on mies. Meidän naisten on aivan turha kilpailla ja pyrkiä olemaan kuin miehet. Me emme vain ole. Olemme naisia ja meillä on omat vahvuutemme, jotka eivät ole yhtään sen tärkeämpiä tai parempia kuin miestenkään.

Jos pyrimme toiminnallamme käyttäytymään kuin mies, olemme jo hävinneet

- rakkaudessa.

Jos naisesta tulee perheen suorittaja, kaiken ylläpitäjä, nainen luopuu omasta naiseudestaan, eikä miehellä ei ole mitään tilaa olla mies.

Jos miehellä ei ole tilaa olla mies, niin miten ihmeessä hän voisi nousta omaan voimaansa? Omaan voimaansa, joka tarkoittaa meille naisille kalliota, luotettavaa turvaa, joka nostaa kuvainnollisesti naisen käsivarsilleen lepäämään. Omaan voimaansa, jolloin hän tekee kaikkensa rakkaimpansa eteen, että nainen tuntisi olevansa maailman onnellisin nainen.

Kuulostaa hieman romantisoinnilta, mutta mitä sitten. Se on täysin mahdollista, kun mies saa tilaa olla mies. Hän kykenee siihen itsekin, mutta meillä naisilla on avaimet sen täyteen potentiaaliin. Toivon, että naisina me otamme nämä avaimet käyttöömme ja tuemme miesten maskuliinisuuden nousua.


Ymmärrän paremmin kuin hyvin ajatuksen, että miksi minun tarvisi tehdä asialle mitään, se on miehen omalla vastuulla. Kyllä, niinhän se on. Kuitenkin sinun vastuullasi on olla nainen ja antaa tilaa miehelle olla mies.


Kuulen myös usein kysymyksen, että mitä jos olen jo tehnyt kaikkeni ja mies ei silti tee mitään. Oletko varma asiasta? Oletko esim. ärsyyntynyt tai turhautunut, kun mitään ei tapahdu? Ainoa tapa on vain hyväksyntä. Piste. Jos ei kuukausien päästä ole tapahtunut yhtään mitään muutosta, niin sitten minäkin jo ihmettelen ja varsinkin, jos olet ottanut muutoksen avosylin lempeydellä vastaan.

OLE KIITOLLINEN MENNEISTÄ SUHTEISTASI

Jos olet kokenut eron tai montakin, saatat vastustaa tätä tekstiä. Se on ihan ymmärrettävää. Kehotan kuitenkin olemaan kiitollinen menneisyydestäsi. Meitä ei ole tarkoitettu pysymään suhteessa, joka aiheuttaa pahaa oloa, eikä tunnu omalta.Suhde on toimiva - kun se on toimiva molemmille!


Usein opimme päättyneistä suhteista ainakin sen, millaista suhdetta emme enää halua.

Uskoisin niin, että mitä useampi suhde sinulla on takanasi, sitä korkeammaksi seuraavaan kumppaniisi liittyvät kriteerit nousevat.


Tai jos edellinen kumppanisi on ollut kaikkea mitä et olisi halunnut, voit päätyä valitsemaan kenet tahansa, joka tuntuu vähänkin paremmalta.

Sinulla on mahdollisuus astua ihan uudenlaiseen suhteeseen, miehen kanssa, joka täyttää

sinun tarpeesi, ihannoi ja valitsee rakastaa sinua.


Onko se edes mahdollista ennakoida, että tulet vetämään puoleesi juuri oikean miehen, sen Oikean? Kyllä on.

Jos olet jo suhteessa, onko mahdollista, että miehestäsi löytyykin kaikki ne ominaisuudet, jotka haluatkin? Kyllä. Vaikka näkisitkin hänessä jo kaiken mitä haluat, uskallan luvata, että saat silti suhteeseesi lisää kipinää. Muista, että sinulla on avaimet.

Voit valita,

keskitytkö miehen muuttamiseen vai

itsesi muuttamiseen ja kehittämiseen.


Kumpi mahtaa toimia paremmin?


Kaikkein helpointa on muuttaa oma suhtautuminen parisuhteeseen ja siten saat myös parhaimman tuloksen.


Sinä Oikea Nainen!

Jos haluat tutustua aiheeseen enemmän, lataa kirjoittamani E-kirja Kohti Oikeaa Parisuhdetta. E-kirjassa käyn läpi miten erottaa pojat miehistä, miten erottaa tunnemyrskyt aidoista tunteista, millaisiin asioihin sinun tulee sitoutua ja paljon muuta.


E-kirja on suunnattu naisille :) Pääset tilaamaan sen tästä.

Kirjoita alennuskenttään OIKEANAINENBLOGI, niin saat e-kirjan 9,90€ hintaan (norm. 13,90€)!Rakkaudella,

SonjaOsa tekstistä on aiemmin julkaistu myös Uskalla Innostua -blogissa.

Comments


bottom of page