top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Uuden ajan parisuhde

Päivitetty: 2. syysk. 2021


Mistä tietää ja tunnistaa, elääkö oikeassa suhteessa? Millainen on Oikea Parisuhde? Ja mitä tarkoittaa uuden ajan suhde? Millainen on tietoinen parisuhde?

Moni niin haluaisi elää suhteessa, jossa tulisi kohdelluksi kuin kuningatar / kuningas ja toinen tekisi vuosienkin jälkeen yhtä ihania asioita suhteen eteen, kuin suhteen alussa.

Oletko lukenut kirjoituksia uuden ajan tai tietoisesta suhteesta, kenties nähnyt ja kokenutkin sellaisen? Aihe tuntuu mysteeriltä ja samalla hyvin kiehtovalta. Mistä ja miten löytäisi tietoisen kumppanin, joka haluaa samoja asioita kuin itse, koska se kuulostaa niin ihanalta.

Jos todella haluat tietoisen, uuden ajan suhteen, se ei tipahda sinulle valmiina. Se vaatii tietoisuutta. Tietoisuutta omasta itsestään. Tietoisuutta siitä, mitä haluaa ja mitä ei halua.


Tietoisuutta siitä, että tietoisuus on jatkuvaa huomioimista, läsnäoloa, pyrkimystä ymmärtää ja suuntausta toimia rakkaudesta käsin. Tietoisuutta pyrkiä ymmärtämään ja tunnistamaan mikä on rakkautta ja mikä mielen tuottama ajatus.

Haluatko tietoisen suhteen, intensiivistä rakentavaa keskustelua, yhteistä kasvua ja yhteisen sävelen löytämistä, vapautumista, dynaamista energioiden tanssimista? Jos vastasit kyllä, niin sen voi kiteyttää hyvin yksinkertaisesti:


VALMISTAUDU SIIHEN.


Jos olet jo koittanut, niin valmistautumisen polku menee jotenkin näin:

Sinun tulee kohdata manipulointikeinosi, itsesabotointimallisi, häpeäsi, kontrollointi ja dominointitapasi, tukahdetut tunteesi, alistamis ja alistumistaipumuksesi, tunnelukkosi, tunne itsesi, persoonasi ja ymmärrä ajatuksesi voima.

Tunnista tapasi toimia epäterveellä tavalla maskuliinisesti ja feminiinisesti, muuttaen ne tasapainoiseksi. Kohtaa itsesi täysin paljaana ja ole valmis antautumaan rakkaudelle.

Huh! Vieläkö haluat tietoisen suhteen?


Vieläkö haluat lähteä itsetuntemusmatkalle?

Mitä jos sydämesi haluaisi lähteä kulkemaan tätä polkua, mutta järki laittaa vastaan? Kuuletko omituisen äänen sisälläsi, joka sanoo jotain seuraavanlaista: "Ärsyttää lukea tällaista, koska mikään noista ei ole minua varten, teen sen omalla tavallani. Minun ei tarvitse käydä noita läpi, koska en tunnista niistä mitään omakseni. Minun tieni on paljon helpompi."


Voiko itsetuntemuksen kipeistäkin paljastuksista nauttia? Todellakin! Ainoa, joka siitä ei nauti ja joka laittaa vastaan, on oma ego. Egon tehtävänä on pitää elämäsi vakaana, että mikään ei muuttuisi -varsinkaan egon huolella rakennetut muurit, jotka yrittävät suojella sinua sisäiseltä vapaudelta, nautinnolta ja rakkaudelta!

Tietoinen ihminen nauttii siitä,

että saa itsensä "kiinni" mitä hulluimmista keinoista

saada itselleen mitä haluaa,

ja saada itsensä näyttämään / kuulostamaan paremmalta kuin on.

Kasvua syntyy vain rehellisyydellä.

Alitajuiset käyttäytymismallit, persoonan dominoiva vaistonvarainen käyttäytyminen, sisäinen haavoittunut lapsi ja pienetkin tunnehaavat aktivoituvat parisuhteessa. Koska niiden kuuluukin aktivoitua, että sinä eheytyisit ja muistaisit, kuka oikeasti olet.

Intiimissä suhteessa toinen ihminen on niin lähellä,

että vain

Yhteinen suunta Yhdessä kasvamiseen

avaa oven rakkauteen.

Rakkaus on sitoutumista ja henkistä vapautta.

Sille on syy, miksi me janoamme jotain uutta suhdemallia, sen vaatimasta työmäärästä huolimatta. Syy on tässä:

Sydän tunnistaa sen olevan mahdollista!

Sydän janoaa jotain paljon syvempää, nautinnollisempaa ja merkityksellisempää kuin historiastamme voi löytää.

Tehtävänä on vain tunnistaa ja avautua piilossa olleille osillemme, joita historiassamme ei olla hyväksytty, eikä siihen olla kannustettu.

Aiemmin mainitsemani työstämisen kohteet kuulostavat suurelta vyyhdiltä, joita työstämättä ei muka voisi olla tietoinen, tai ei voisi elää tietoisessa suhteessa. Ei pidä paikkaansa. Jokainen itsensä kehittämisen polulla oleva kohtaa näitä asioita, täysin omassa tahdissaan ja omalla tavallaan.


Keho ja sydän ovat todella viisaita. Työstettävät asiat ja tunteet tulevat jokaiselle eteen yksilöllisellä tavalla. Matkaa voi vauhdittaa, helpottaa ja auttaa, mutta kaikki silti tapahtuvat täysin oikeassa tahdissa.

Kaipuu rakkauteen ja tasapainoiseen suhteeseen on luonnollista ja

kohtaamasi kumppani on aina se Oikea, vaikka hän ei olisikaan loppuelämää vierelläsi.

On mahdollista, että tarvitset matkallasi paljon oppiläksyjä ja erilaisia näkökulmia, että voit todella antautua rakkaudelle. Ja kaikki on aina yhtä oikein!

Olet sitten ollut sinkkuna koko elämäsi, tai kohdannut unelmiesi puolison jo nuorena.

Meillä jokaisella on ainutlaatuinen polkumme kulkea tätä rakkauden matkaa.

Uskon, että seuraava sukupolvi ei enää sotkeudu samanlaiseen ihmissuhdevyyhtiin, mitä moni minun ja vanhemmat sukupolvien edustajista ovat joutuneet. Nuorilla on itsessään jo paljon laajempi tietoisuus, joka ohjaa valitsemaan kumppaniehdokkaansa paljon selkeämmin, kuin meillä vanhemmilla on ollut. Uskon, että tulevien sukupolvien parisuhteet ovat kaikki tietoisuuteen perustuvia.

Meillä on maamme sotahistorian ja tasa-arvoon pyrkivän ideaalin vuoksi mitä ihmeellisimpiä käyttäytymismalleja, jotka toimivat ehkä työelämässä, mutta sotkevat parisuhteeseen dynamiikan.

Jos haluat tietoisen parisuhteen, sinun on sitouduttava työn tekemiseen itsesi kanssa. Tietoinen suhde ei ole prinsessa-tarina, jossa pelastava prinssi saapuu ratsulla ja eletään onnellisena yhdessä lopun elämän. Toki, voihan se sitäkin olla, mutta miksiköhän saduissa ei kerrota mitä tapahtuu alkuhuuman jälkeen?

"En tiedä mitä tapahtui, kuin sydämeni olisi päättänyt kumppanini,

ennen kuin edes tiesin ihmisen nimeä".

"Olin väkijoukon keskellä ja yhtäkkiä tunsin, miten sydämeni kuiskasi olevansa kotona, kun näin kumppanini ensimmäistä kertaa".

" Kesti hyvin pitkään, että mieleni ymmärsi, mitä sydämeni tiesi välittömästi".

"En kiinnittänyt mitään huomiota ulkonäköön tai puhetyyliin, en kiinnittänyt huomiota mihinkään ihmisenä olemisen ominaisuuksiin. Ne eivät itse asiassa olleet mitään, mitä olin ajatellut tulevalla kumppanillani olevan. Sydän päätti, en minä".

"Ei tarvitse kyseenalaistaa, onko kumppani oikea vai ei. Mieli voi kyllä asiaa pyörittää, mutta sydän on jo paikkansa löytänyt".

Kuulen toistuvasti, miten suhde on saanut alkunsa vain sisäisen tunteen ohjaamana. Sillä ei ole mitään tekemistä ajatuksien kautta luodusta ihannekuvasta, tai kuvitellusta tulevaisuudesta, ei lupauksista ikuisesta rakkaudesta tai perheen perustamisesta. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään käyttäytymis - persoonallisuus -tai kiintymysteorian kanssa. Elämä tuo eteen juuri sellaisen ihmisen, jonka kanssa voit kasvaa ja kukoistaa rakkaudessa - niin halutessasi.

On vain rauha, läsnäolo. Kuin päätepysäkin löytyminen.

Kumoanko tällä valtaisan rakkaudenhuuman tunteen? En. Jokainen saa tuntea niinkuin tuntee. Rakkaudenhuuman voi kokea myös rauhallisuudesta. Rauhasta käsin elää hetkessä, ei tulevaisuudessa. Ei ole kiire suunnitella tulevaisuutta, ei "pitäisi"- ajatuksia. Kun sydämen viesti on selkeä, mieli voi kamppailla oman osuutensa puolesta, koska usein ihminen on erilainen mitä oli ajatellut, ajankohta on väärä jne.

Mitä tietoisempi olet itsestäsi, sen helpommin tunnistat totuuden.

Tietoinen suhde tarkoittaa, että näkee itsensä rehellisesti, avautuu jokaiselle piilossakin olleelle osa-alueelle, niin yksin kuin suhteessakin. Päästää irti sydämen suojauksista ja on yhtä kokonaisuutensa kanssa. Antaa anteeksi menneisyydelleen ja itselleen.

Voit tehdä kaiken itse, sinkkuna tai suhteessa.

Voit avautua, vapautua, eheytyä kokonaisuudellesi yksin ja sen jälkeen kohdata uuden kumppanin tai antaa nykyisen kumppanin kasvaa omassa tahdissaan.

Tapaat aina jokaisessa elämäsi vaiheessa kumppanin, joka tulee opettamaan sinua itsestäsi. Sinun ei tarvitse olla valmis, koska kokonaisuuden eheytyminen on elämän mittainen matka.

Et voi juosta kilpaa tietoisuutesi kanssa, koska jokainen hetki on aina oikea.

Voit tehdä matkan yhdessä kumppanisi kanssa,

yhteisestä sopimuksesta.

Eheydytte, opitte ja kasvatte yhdessä rakkauteen

-molempien yhteisestä tahdosta.

Sinun ei tarvitse olla "valmis", että voit tavata unelmiesi kumppanin. Sinun ei tarvitse vaihtaa kumppania siksi, että sinä tahdot jotain, mitä hän ei halua, jos yleisesti suhteenne perustuu vankalle pohjalle.

Kyllä, vedät puoleesi keskeneräisen kumppanin, yhtä keskeneräisen kuin itsekin olet. Voit olla paljon "pidemmällä" tietoisuudessasi, mutta et voi koskaan tietää, mitä opittavaa sinulla vielä on. Enemmänkin sanoisin, että suhteesi kuvastaa sitä, paljonko rakastat itseäsi ja paljonko olet valmis ottamaan rakkautta vastaan.


Suhde toimii parhaiten, kun se toimii molemmille. Aika klisee, mutta niin totta. Olen kuullut lukemattomia kertoja, miten toinen osapuolista on sanellut säännöt ja toivonut toisen seuraavan niitä ilman, että olisi ottanut huomioon kumppaninsa toiveita.

En usko, että suhteessa on kyse

vastakohdista tai toistensa täydentämisestä.

Syvään yhteyteen ja henkikumppanuuteen perustuva suhde luo kokonaisuuden, joka on kuin astia, josta kumpikin voi ammentaa tarvitsemaansa energiaa siihen, mihin tarvitsee.


On hyvin todennäköistä, että toinen on hyvin tietoinen ja leijuu enemmän pää pilvissä, kun taas toinen on maanläheinen, konkreettinen toimija.


Ei ole kyse siitä, että molemmilta puuttuisi joku ominaisuus, että tarvitsisi toisen taitoja, vaan yhteiseen astiaan tuodaan kaikki mitä on ja se jaetaan molempien käyttöön.

Rakkauteen perustuvassa suhteessa ei ole kyse siitä, mitä itse saa, vaan mitä voi antaa. En kannusta kilpailemaan, kumpi voi antaa enemmän rakkautta, jos taka-ajatuksena on saada itselleen rakkautta. Kannustan keskittymään siihen, onko toiminta ja sanat linjassa rakkauden kanssa.


Puhun paljon siitä, että maskuliininen puoli on antava ja feminiininen vastaanottava. Meissä on kaikissa molemmat energiat ja näiden ollessa tasapainossa, syntyy selkeä ja harmoninen dynamiikka.

Rakkaus ei tarvitse materiaa, rakkaus on voimakasta yhteyttä, joka luo yhteistä energiaa. Yhteinen energia luo turvaa, yhteenkuuluvuuden tunnetta, tunnetta tulla nähdyksi ja kuulluksi, tunnetta olla rakastettu. Fyysinen intiimiys, kosketus ja rakastelu vahvistavat yhteyttä, jollaista ei ole kenenkään toisen kanssa.


"Vetovoimaa on, tai sitä ei vain ole" on myös yksi monesti kuulemani lause.

Oletko tuntenut vetovoimaa kumppaniasi kohtaan jossain vaiheessa, mutta yhtäkkiä se on kadonnut? Mihin vetovoima perustui? Omilla ajatuksilla luotuihin fantasioihin, vai todelliseen ihmiseen? Vetovoiman energialla voi leikkiä yhdessä, joka luo aina uudenlaisen jännitteen ja halun palata toisen syliin. Sitä voi tehdä myös itsensä tai toisen tietoisesti haluttavaksi, mutta myös sellaiseksi, johon ei tunne mitään vetovoimaa. Oma valinta.


Uskonko, että on olemassa vain yksi ja ainoa Oikea kumppani? Tavallaan kyllä, mutta en sulje pois mahdollisuutta, että olisi useampikin. Kuitenkin se Oikea voi olla vain yksi ihminen kerrallaan. Ja siten jokaiseen suhteeseen kannattaa suhtautuakin. Jos on täysin varma, ettei ole oikean kumppanin kanssa, niin miksi jatkaa suhdetta?

Miksi sitten valmistautua, jos sydän kerran valitsee, kenen kanssa haluaa olla?


Sydämen valinta on usein aivan jotain muuta, kuin on järjen kautta ajatellut ja sen tunnistaa vain erottamalla sydämen ja järjen äänen toisistaan.


Jos tietoinen suhde perustuu yhteyteen, hyväksyntään, kasvuun, ymmärrykseen ja rakkauteen, niin mihin sitten muunlaiset suhteet perustuvat? Hyvä kysymys, koska eikö jokainen ihmissuhde tulisi perustua samanlaisiin asioihin! Tietenkin! Uskon, että suurimmalla osalla näin onkin.

Tietoisen suhteesta tekee vain tietoisuus ja ymmärrys, milloin totuus ei toteudu, jolloin tekee kaikkensa, että palaa jälleen rakkauteen. Voit olla tietoinen ympäristöstäsi ja itsesi ulkopuolella tapahtuvista asioista, mutta vain itsensä rehellinen kohtaaminen muuttaa maailmaa.


Rakkaudella,

Sonja

コメント


bottom of page