top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Kunnioita maskuliinista energiaa

Elokuva Gladiaattorit, tai joku muu samankaltainen elokuva, jossa on maskuliinisia sotureita tai taistelijoita, on hyvä esimerkki, miten nainen voi nähdä maskuliinisuuden fantasiana. Jos ajatellaan näitä miehiä, niin herääkö sinulla automaattisesti kunnioitus heitä kohtaan? Uskon, että herää. On tässä kohtaa helpompi ajatella mielikuvaa, kuin suoraan liittää se omaan arkeen.


Leikitään vähän tällä mielikuvilla. Kuvittele itsesi elokuvan taistelijan rakastajattareksi...




Antautuisitko helposti lihaksikkaan, voimaa uhkuvan soturin käsivarsille? Luottaisitko, että hänen tarkoituksenaan on luoda turvallisuutta? Uskaltaisitko olla hänen rinnallaan lempeä, antautuva, tilaa antava nainen? Jos taistelija haluaisi omaa tilaa, että hän voi käsitellä sotatantereella tapahtuneet asiat, että voi valmistautua seuraavaan, antaisitko sitä hänelle?



Ottaisitko hänet avosylin vastaan ja sulaisitko hänen voimakkaaseen katseeseensa? Jos joka päivä olisi kyseessä kaksintaistelu miekoin tai petoeläimen kanssa, etkä tietäisi selviääkö ihana, lihaksikas miehesi hengissä, kertoisitko miten luotat ja uskot hänen voimaansa? Hän on joutunut taistelijaksi ominaisuuksiensa puolesta ja tekee sen oman kunniansa, sekä sinun vuoksesi.


Miltä mielikuva tuntui? Uskon, että hyvältä, tai ainakin mielenkiintoiselta. Ellei se tuntunut miltään, luo oma fantasiasi ja laskeudu tuntemaan mielikuvasi.


Jokaisessa miehessä on nämä samat piirteet, mitä me näemme fantasiakuvina mielessämme tai elokuvissa. Myös sinun nykyisessä kumppanissasi, jos sellainen on ja myös jokaisessa tapaamassasi miehessä. Ikävät kokemukset eivät poista sitä todellisuutta, millainen potentiaali ihmisen sisältä löytyy.


Fantasiaa vai todellisuutta?


Jokainen mies ei fyysisesti ole kuin

gladiaattori,

mutta sisäisesti kyllä.


Jos nyt kuvittelet omaan arkeesi puolisoksesi gladiaattorin, niin mihin ihmeeseen kunnioitus häviää?!


Toki taistelija voi olla isokokoinen, mutta omaan arkeen sovellettuna mieli alkaa höpöttää omaa tarinaansa. Ainakin omia vastustavia ensimmäisiä ajatuksia oli, että ”jos entisajan gladiaattori olisi puolisona, niin hän ei olisi sivistynyt, eikä haluaisi ymmärtää minun tarpeitani, tai ymmärtäisi miksi hänen on tehtävä töiden jälkeen vielä ruokaa jne.”


Tahdot, että sinua kunnioitetaan ja arvostetaan, huomioidaan sinut yksilönä ja naisena?


Vaikein kohta tuleekin tässä:


Sinulla on vastuu kunnioittaa

miehesi maskuliinisuutta, (kuten myös omaa maskuliinisuuttasi).


Se synnyttää automaattisesti miehessä

kunnioituksen sinua kohtaan.


Naisena me olemme vaatineet tasa-arvoa ja saaneet sen aika hyvin läpi, varsinkin omassa maassamme.


Parisuhteessa miehet osallistuvat kotitöihin ja lapsiarjen pyörittämiseen jne. Enemmän puhutaan siitä, miten naisia kohdellaan huonosti ja enkä kiellä sitä lainkaan, on myös omakohtaista kokemusta. Koen kuitenkin, että me naisina voisimme myös kohdella miehiä paremmin.


Jos mies ei ole huomannut viedä roskapussia, muistanut tankata autoa, osannut lajitella pyykkejä oikein tai pukenut lapsen vääränlaiseen asuun, niin sallisitko sen gladiaattorille?


Ymmärtäisitkö, että hänellä oli varmasti päällimmäisenä mielessä, miten terävä tulevan vastustajan miekan terä on, kuin se että suuttuukohan puolisoni, ellen osaa toimia, kuten nainen toimisi?

Miehet vain yksinkertaisuudessaan keskittyvät vain yhteen asiaan kerrallaan, mikä naiselle on omituista.


Miehessä nousee hänen oma maskuliinisuutensa,

kun hänelle annetaan siihen tilaa ja tukea.

Miehet eivät ole tyhmiä, vaan arvostettavia, kunnioitettavia ihmisiä. Ihan jokainen.


Aikakautemme miehet ovat oman naiseutensa tukahduttaneiden äitien poikia. Joten mistä heillä olisi käsitys siitä, mitä nainen oikeasti haluaa?


Jos oma feminiinisyys on meille vasta korostumassa, miten ihmeessä miehet osaisivat välittömästi kohdella meitä sen mukaan, miten me haluamme ja tunnemme oikeaksi? Toki poikkeuksiakin löytyy ja on kunnia saada tuntea tällaisia miehiä, jotka ovat tehneet kasvunsa oman maskuliinisuutensa rakastamisen kautta.


Kaikki kuitenkin alkaa itsensä tuntemisesta, itsensä kunnioittamisesta ja itsensä rakastamisesta. Ja vielä korostan, oman naiseutensa rakastamista, kuin myös miehillä oman miehisyytensä rakastamisesta. Ja siinä me voimme naisina auttaa siinä todella paljon.


Kun mies saa kunnioituksen ja arvostuksen, vain siksi että on mies, hänen maskuliinisuutensa pääsee tulemaan esiin.


Jos tahdot syvällisen, intiimin suhteen,

jossa molemmat ovat avoimia, sekä valmiina antautumaan ja paljastamaan oman haavoittuvuutensa,

ole sitä ensin itse.


Luo maskuliiniselle tila ja hyväksyntä,

niin vastavuoroisena saat miehen,

josta olet aina unelmoinut.


Rakkaudella, Sonja




Teksti on ote kirjoittamastani e-kirjasta Oikea Nainen Parisuhteessa.



Comments


bottom of page