top of page
  • Writer's pictureOikea Nainen / Sonja

Miksi tuntuu, että mies ei sitoudu?

Päivitetty: 7. syysk. 2021

Soitat ystävälle kertoaksesi miten ihanan miehen kanssa olet alkanut chattailemaan deittisovelluksessa, hehkutat miten teidän ajatukset osuvat yksiin, miten teillä on samanlainen huumorintaju ja tuskin maltat odottaa, että tapaatte kasvotusten. Mitä tapahtuu, jos miehestä ei kuulukaan seuraavana, eikä seuraavana päivänä mitään ja lopulta ei koskaan?


Monille on tuttua, että mies kuin katoaa, eikä hänestä kuulu enää koskaan mitään. Vielä tutumpaa on se, että treffit ovat sujuneet hyvin, ihastuminen on alkanut, tapailua on voinut jatkua jo monen viikon ajan ja yhtäkkiä nainen ihmettelee, että mihin mies katosi.


Tunne on omituinen, hämmentynyt ja hylätty, ajatuksissa voi olla pelkkiä kysymysmerkkejä, kunnes alkaa kiukku nousta pintaan, itsesyytöksien nuolet lentelevät omaan sisimpään ja oman suojamuurin kasvaminen vain vahvistuu. Yleensä asiaa puidaan vielä ystävien kanssa, jotka antavat kuin bensaa liekkeihin, että joko kaikki miehet ovat idiootteja tai sitten keksitään selityksiä miehen käyttäytymiselle -jolloin mennään vielä enemmän metsään.


Naiset ovat loistavia keksimään miehen käyttäytymiselle ja tunteille selityksiä, varsinkin yhdessä. On sitten kyse positiivisesta tsemppauksesta tai miesten haukkumisesta, yhteyden luominen samankaltaisuuden kautta on naisille hyvin luonnollinen tapa. On toki miehiäkin, jotka porukalla tekevät tätä kohdistuen naisiin, tyyli on vain erilainen.


Mitä jos onkin niin, että mies sanoo, mitä tarkoittaa? Oletko kuunnellut, mitä hän on ilmaissut hakevansa?


Jos hänestä ei kuulu mitään, on sitten treffien jälkeen tai jopa suhteen alkuaikoina tapahtuva "katoaminen", se on toimintaa, mitä suurin osa naisista ei tekisi. Aina voi olla mahdollista, että mies käyttäytyy idioottimaisesti, kuitenkin suurempi todennäköisyys on se, että me vain toimimme eri tavoilla. Jos me yritämme selittää tapahtunutta itsellemme saman kaavan mukaan miten itse toimisimme, takuuvarmasti se aiheuttaa kipua.


Monet uudet tuttavuudet voivat aiheuttaa kipinöiden leimahduksia, valtaisaa vetovoimaa ja yhteyden tunnetta. Naiset tunnistavat yhteyden tunteen (ehkä?) selkeämmin, koska se on meille luonnollinen tapa olla toisten ihmisten kanssa ja se tuntuu hyvältä.


Voi olla että tapailukertoja on ollut jo useampi ja jos edelleen tuntuu hyvältä, ihastuminen on syventynyt ja koet itse jo olevasi parisuhteessa, mutta sitten yhtenä päivänä ihmettelet ja epäilet, että oliko kaikki unta.


Mies ja nainen ovat pohjimmiltaan virittäytyneet

toimimaan toisistaan poikkeavalla tavalla,

joka on äärettömän mielenkiintoista.Mitä jos onkin niin, että..


- Mies on myös tuntenut syvenevän yhteyden, mutta ei tiedä mitä tehdä asialle, koska yksinkertaisesti kokee ajan olevan täysin väärä hänen omassa elämässään.


- Mies ei tiedä, miten suhtautua tunteeseen, koska kokee ettei ole valmis tai läheisyys pelottaa häntä liikaa.


Näille asioille et voi tehdä mitään.


- Mies on tuntenut ihastusta ja vetovoimaa, mutta hänen intuitionsa sanoo, että et ole hänelle oikea nainen.


Et voi tehdä tai sanoa mitään, jos olet ollut täysin aito oma itsesi.


Mikään mitä sanot tai teet, ei haihduta pois sitä tosiasiaa, mitä hän kuuntelee enemmän, eli omaa tunnettaan. Mies haluaa aina olla valmis olemaan naisen arvoinen ja haluaa tuntea sen itse.


Voi olla aika kipeä asia oivaltaa, että et pysty perustelemaan tai vakuuttamaan millään tavoin, että mies muuttaisi mielensä. Hyvä uutinen kuitenkin on se, että nämä syyt eivät johdu sinusta. Oikeastaan mies tekee sinulle palveluksen ja antaa tilaa sille, joka oikeasti on valmis kanssasi suhteeseen.
Kaipaus uudesta suhteesta ja tarve löytää vierelle vihdoin se Oikea voivat olla erittäin kipeitä asioita, koska kertyneet pettymykset muistuttavat olemassaolostaan. Uuden kumppanin etsintään tulee matkassa mukana aina myös pettymyksen ja haavoittumisen riski. Ja silti samaan aikaan sydän janoaa rakkautta ja läheisyyttä, että se vihdoin saisi olla turvassa.


Olet varmaan kuullutkin, että turvallisuuden tunne ei tule meidän ulkopuolelta (niinkuin ei mikään mukaan tunne). Kuitenkin haavoittuvuuden pelko tuntuu niin todelliselta, kun vanhat muistot turvallisuuden menettämisestä kulkevat mukanamme.


Itsetuntemusta ja siten omaa turvallisuuden tunnetta voi lisätä monin eri tavoin, mutta mitä tulee parisuhteeseen, tietoisuus ja ymmärrys ihmisten erilaisuudesta ja varsinkin eri sukupuolten välillä on todella silmiä avaavaa! Vaikka jokainen ihminen kaipaa hyväksytyksi, kuulluksi, nähdyksi ja kosketuksi tulemisen tunnetta, eri sukupuolet ovat virittäytyneet hakemaan sitä erilaisilla tavoilla.


"Olisipa ihanaa, että jo suhteen alkuhetkistä lähtien osaisi olla täysin rehellinen siitä, mitä etsin ja missä kohdassa olen omaa elämääni. Voin olla sitä omassa päässäni, mutta kun ihastun, meneekin pasmat sekaisin, enkä osaa olla enää itseni puolella siten kuin haluaisin."


Kuulostaako tutulta? Samaan aikaan, kun toivomme itse osaavamme tämän, niin emme usko, että miehet toimivat juuri siten. Kannattaa siis kysyä ja uskoa vastaus :)


Jos mies sanoo, ettei hae mitään vakavaa -usko se.

Jos mies ei tiedä, kunhan treffailee -olet vain yksi muiden joukossa.

Jos mies hakee parisuhdetta ja sinä et -kerro siitä rehellisesti.


Itselleni suurimpia oivalluksia on syntynyt parisuhteen aikajanan löytämisestä. Sen avulla olen itse, kuin asiakkaanikin saaneet ymmärrystä ja selityksiä niin nykyiseen kuin menneisyydessäkin olleisiin suhteisiin. Se antaa ymmärryksen niin vuosikymmeniä jatkuneisiin kuin lyhyempiinkin kohtaamisiin. Voi antaa anteeksi, päästää irti ja rentoutua nauttimaan matkasta ilman, että tarvitsee miettiä, "missä kohdassa" parisuhde etenee, vai onko sitä ollenkaan.


Suhteen eteneminen ja aikajana ovat siis meillä hyvinkin erilaiset. Ne asiat, jotka merkitsevät naiselle suhteen etenemistä ja ovat kuin merkkejä sitoutumisesta, eivät välttämättä tarkoita miehelle samaa asiaa. Naiset haluavat parisuhdetta ja sitoutumista (miehen puolelta), hinnalla millä hyvänsä ja ovat valmiita jopa tukahduttamaan omat tarpeensa, jos vain parisuhde kulkee omalla aikajanalla eteenpäin. Vaikka suhde etenisi valtavalla vauhdilla, niin se siltikin tarkoittaa miehelle eri asiaa kuin naiselle.


Olen avannut parisuhteen aikajanaa sadoille asiakkaille ja jokainen kerta se on ollut yhtä oivalluttavaa. Se on kuulunut osaksi pidempää valmennusta, mutta nyt aion tehdä poikkeuksen, ja kutsun sinut mukaan! Voit osallistua netin kautta sieltä, missä olet!

Rakkaudella,

Sonja


Comments


bottom of page